Saltear al contenido principal

El debut en català de Tomás Alcoverro

La nova temporada literària arriba amb notícies importants: el gran corresponsal a Beirut Tomás Alcoverro publica la seva primera obra en català. Un barceloní a Beirut és el títol d’aquest nou llibre en el qual el mestre del reporterisme a l’Orient Mitjà, el periodista que va viure els quinze anys de guerra civil al Líban i que ha cobert la guerra de Síria i entrevista Bashar el-Assad, se’ns mostra en la seva faceta més personal i biogràfica. La publicació d’aquest llibre ha estat possible mitjançant una coedició entre Editorial Diëresis i l’Ajuntament de Barcelona.

El subtítol, Viatges d’anada i tornada d’un corresponsal, ens serveix per albirar quin és l’esperit del llibre. Tomás Alcoverro, ambaixador entre civilitzacions, ens transporta a un viatge apassionant de Barcelona a Beirut, les ciutats de la seva vida. Dues urbs plenes de vida i, per tant, d’il·lusions, dificultats i vivències. Totes dues (i el periodista) esdevenen els protagonistes indiscutibles d’aquesta obra, on el gran degà dels corresponsals ens convida a acompanyar-lo en aquests viatges circulars que no s’acaben mai al voltant del Mediterrani i la seva rica i milenària civilització, que és la nostra. “Un barceloní a Beirut” és un pont literari entre les dues ribes.

Un barceloní a Beirut va ser presentat durant la Setmana del Llibre en Català amb la participació de l’autor i del periodista de guerra de La Vanguardia Plàcid Garcia-Planas. L’acte va ser un dels més concorreguts de tota la Setmana, amb un interessant debat amb els assistents i una multitudinària signatura de llibres.

Després, el llibre també ha estat un dels protagonistes de les Festes de la Mercè 2019, que han inclòs en la seva programació una xerrada d’en Tomás Alcoverro sobre la seva vida a Beirut i el problema dels refugiats sirians establerts al Líban. Aquest esdeveniment, celebrat el 23 de setembre, ha resultat un gran èxit, amb el públic omplint dues sales de la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Tomás Alcoverro ha dissertat sobre aspectes tan diversos i controvertits com la relació entre les diferents comunitats confessionals que conviuen al Líban, o l’evolució diametralment oposada de Beirut i Barcelona en els darrers 50 anys.

La nova obra la podeu trobar a totes les llibreries i també a la nostra botiga online en aquest enllaç i en formats llibre, ebook o pdf.

 

Esta entrada tiene 0 comentarios

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Carrito
Volver arriba