Saltear al contenido principal

“Un barceloní a Beirut”, nº3 a la llista de best sellers de La Vanguardia

La rebuda al nou llibre de Tomás Alcoverro ha estat certament espectacular. Després de presentacions multitudinàries a la Setmana del Llibre en Català, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Casa del Llibre del cèntric Passeig de Gràcia barceloní, ara la llista dels llibres més venuts que setmanalment publica el diari La Vanguardia al seu suplement Cultura/s situa al llibre del veterà corresponsal a Orient Mitjà com el tercer més venut de No Ficció en català durant la setmana del 16 al 22 de setembre.

Segons explica el propi diari, “en no ficció, Tomás Alcoverro entra amb força amb unes cròniques sobre la capital libanesa, metròpolis a la qual el periodista troba afinitats amb la nostra Barcelona”. De fet, Un barceloní a Beirut se situa per sobre de títols dedicats al procés, molt venuts els darrers mesos, o a d’altres de temàtiques orientades al gran públic.

Aquest premi del públic que és figurar a la llista dels més venuts culmina la presentació del primer llibre en català de Tomás Alcoverro. En els diversos actes que hem celebrat, hem trobat una fantàstica resposta dels lectors, molt interessats per l’experiència vital d’un dels corresponsals de més llarga trajectòria.

Primer va ser a la Setmana del Llibre en Català, on els seus seguidors van protagonitzar una de les cues més multitudinàries de tot el certamen per aconseguir la seva signatura. Després, a la presentació amb Lluís Foix a la Casa del Llibre, plena de gom a gom. I, com a final de festa, a la xerrada sobre la seva vida al Col·legi de Periodistes de Catalunya, on Tomás Alcoverro, davant de més de cent persones, va pronunciar una emocionant conferència on va treure a la llum moments de la història recent de l’Orient Mitjà i, particularment, del Líban, que no sempre es reflecteixen correctament i que, a vegades, ni tan sols es recorden, com la massacre de Damour (1976), que va precedir i influir sobre la més coneguda de Sabra i Shatila.

En definitiva, tot apunta que Un barceloní a Beirut serà un dels llibres imprescindibles per llegir durant aquesta nova temporada literària. Una obra amb la qual Tomás Alcoverro dona un pas endavant i estableix lligams entre les dues ribes del món mediterrani, massa allunyades darrerament, a més de desplegar una visió que posa en qüestió els dogmes més habituals sobre la situació política a l’Orient Mitjà.

Esta entrada tiene 0 comentarios

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Carrito
Volver arriba