Skip to content

Tomás Alcoverro rep el Premi Nacional de Comunicació de la Generalitat

El corresponsal a Orient Mitjà i autor de Diëresis Tomás Alcoverro ha estat guardonat amb la Menció d’Honor dels Premis Nacionals de Comunicació 2019 de la Generalitat de Catalunya. El premi li ha estat lliurat aquesta tarda pel president Quim Torra durant un acte al Palau de la Generalitat.

Tomás Alcoverro agraeix la Menció d’Honor, mentre és aplaudit pel President de la Generalitat, Quim Torra
Alcoverro llegeix el diploma atorgat, en presència de Quim Torra i Meritxell Budó, consellera de Presidència de la Generalitat

El jurat ha decidit atorgar enguany dues mencions d’honor, la primera d’elles a Tomás Alcoverro. El jurat reconeix la seva tasca com a “testimoni excepcional de les crisis i els canvis succeïts a la regió com els 15 anys de la Guerra Civil libanesa o la Guerra de Síria. Ha estat l’únic català que durant més de 40 anys i de forma ininterrompuda, ha treballat per explicar-nos l’Orient Mitjà. I ho ha fet sempre des del terreny, quan no hi havia tantes finestres al món i ressaltant especialment aspectes positius, com la riquesa històrica i cultural dels seus països. Fugint d’estereotips que sovint estigmatitzen la zona. Periodisme amb contingut, anàlisi i reflexió”.

Tomás Alcoverro és l’autor de tres exitosos llibres a Editorial Diëresis, publicats des del 2017 fins a aquest mateix mes de setembre, quan ha aparescut Un barceloní a Beirut (la seva primera obra en català, coeditada amb l’Ajuntament de Barcelona). El 2018 vam presentar La noria de Beirut (2ª edició), les seves cròniques sobre la vida al Líban en els darrers anys. El 2017 vam publicar ¿Por qué Damasco? (4ª edició), amb els seus treballs periodístics a la Guerra de Síria.

Tomás Alcoverro amb “La noria de Beirut” al darrera.

Esta entrada tiene 0 comentarios

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Carrito
Volver arriba